COACHINGENT
van droom naar daad

Korting met de kmo-portefeuille

Alle informatie in verband met de aanvraag en verwerking van de kmo-portefeuille vind je hier. Geniet van 40% korting op trainingen en workshops.

 
icoon-kmo.jpg
 
Logo erkend dienstverlener KMOP.png
 
Agentschap innoveren en ondernemen.png
 
Verbeelding werkt.png

Korting met de kmo-portefeuille

Download hier een infobundel die je van naaldje tot draadje uitlegt hoe je de kmo-procedure doorloopt.

Als erkend dienstverlener van de Vlaamse Overheid kan je bij COACHINGENT gebruik maken van de kmo-portefeuille. Als zelfstandige of organisatie kan je hier een beroep op doen als de training bijdraagt tot betere prestaties voor jezelf of voor je bedrijf. De subsidie moet bij voorkeur aangevraagd worden voordat de training start (en maximum 14 dagen nadat de training is gestart). Je stort dan je eigen aandeel online op de kmo-portefeuille en de overheid legt 40% bij.

Particulieren kunnen geen beroep doen op kmo-portefeuille. Zij kunnen wel vragen aan hun baas of de training zinvol wordt geacht voor hun professionele activiteiten. Werkgevers kunnen trainingen aankopen voor hun medewerkers.

Bent u nieuwe gebruiker van de kmo-portefeuille? Registreer u dan eerst op de KMOP-site via uw federaal token, jouw ID-card, SMS of via de Itsme-app. Een handige demo helpt u snel op weg. Rechtstreeks aanmelden kan via deze link.

COACHINGENT kan ook op in-company trainingen leveren voor teams. Vraag gerust een offerte aan.

Wil je meer info over de kmo-portefeuille: zie vlaio of download onze infobundel.

Wat is een kmo-portefeuille?

Elke Vlaamse KMO (dus ja, ook een eenmanszaak in bijberoep die vrijgesteld is van BTW) krijgt een jaarlijks subsidiebedrag dat ze vrij kan gebruiken voor opleiding en advies. 

Bedragen

Ben je een eenmanszaak of een kleine KMO tot en met 50 werknemers dan is je steunpercentage 40%. Het steunplafond is 10.000 euro per kalenderjaar.

Ben je een middelgrote KMO met 50 werknemers of meer (tot max 250) dan is je steunpercentage 30%. Het steunplafond is dan 15.000 euro per kalenderjaar.

Welke opleidingskosten komen in aanmerking voor subsidiëring?

  • Opleidingskost (exclusief de btw)

  • Catering tot max. 25 euro per persoon/dag

  • Cursusmateriaal, mits het uitsluitend gebruikt wordt voor de opleiding

  • Minimaal aan te vragen projectbedrag is 100 euro

De btw komt dus niet in aanmerking voor subsidie!

Bij COACHINGENT zijn het steeds all-in prijzen. Dat wil zeggen dat de catering en het cursusmateriaal altijd vervat zitten in de totaalprijs (projectprijs) en dus ook subsidieerbaar is.  

Extra info en demofilmpje kan je vinden op de site van vlaio.

Voor meer info, bel naar 1700, het gratis nummer van de Vlaamse Overheid of mail naar kmoportefeuille@vlaanderen.be. Alle informatie vindt u ook op deze site: www.kmo-portefeuille.be

Erkenningsnummer van COACHINGENT als dienstverlener is: DV.O229162

Voor andere vragen of info kan u ook steeds terecht bij Mattias Demol

mattias@coachingent.be

0498 10 70 73