COACHINGENT
van droom naar daad

Korting met de kmo-portefeuille

Alle informatie in verband met de aanvraag en verwerking van de kmo-portefeuille vind je hier. Geniet van 40% korting op trainingen en workshops.

 
icoon-kmo.jpg
 
Logo erkend dienstverlener KMOP.png
 
Agentschap innoveren en ondernemen.png
 
Verbeelding werkt.png

Korting met de kmo-portefeuille

Als erkend dienstverlener van de Vlaamse Overheid kan je bij COACHINGENT gebruik maken van de kmo-portefeuille. Als zaakvoerder of zelfstandige in hoofd- of bijberoep kan je hier een beroep op doen als de training bijdraagt tot betere prestaties voor jezelf of voor je bedrijf. De subsidie moet bij voorkeur aangevraagd worden voordat de training start (en maximum 14 dagen nadat de training is gestart). Je stort dan je eigen aandeel online op de kmo-portefeuille en de overheid legt 40% bij.

Concreet komt dat voor de trainingen / workshops van COACHINGENT aan op:

  • 103 euro - 40% = 61.8 euro (Workshop Mindfulness)
  • 152 euro - 40% = 91.2 euro (Training Verbindende Communicatie)
  • 196 euro - 40% = 117.6 euro (Bootcamp voor Starters)

Particulieren kunnen geen beroep doen op kmo-portefeuille. Zij kunnen wel vragen aan hun baas of de training zinvol wordt geacht voor hun professionele activiteiten. Werkgevers kunnen trainingen aankopen voor hun medewerkers.

Bent u nieuwe gebruiker van de kmo-portefeuille? Registreer u dan eerst op de KMOP-site via uw federaal token, jouw ID-card, SMS of via de Itsme-app. Een handige demo helpt u snel op weg. Rechtstreeks aanmelden kan via deze link.

COACHINGENT kan ook op in-company trainingen leveren voor teams. Vraag gerust een offerte aan.

Wil je meer info over de kmo-portefeuille: zie vlaio of download onze infobundel.

 

Wat is een kmo-portefeuille?

Elke Vlaamse KMO (dus ja, ook een eenmanszaak in bijberoep die vrijgesteld is van BTW) krijgt een jaarlijks subsidiebedrag dat ze vrij kan gebruiken voor opleiding en advies. 

Bedragen

Ben je een eenmanszaak of een kleine KMO tot en met 50 werknemers dan is je steunpercentage 40%. Het steunplafond is 10.000 euro per kalenderjaar.

Ben je een middelgrote KMO met 50 werknemers of meer (tot max 250) dan is je steunpercentage 30%. Het steunplafond is dan 15.000 euro per kalenderjaar.

Welke opleidingskosten komen in aanmerking voor subsidiering?

  • Opleidingskost (exclusief de btw)

  • Catering tot max. 25 euro per persoon/dag

  • Cursusmateriaal, mits het uitsluitend gebruikt wordt voor de opleiding

  • Minimaal aan te vragen projectbedrag is 100 euro

De btw komt dus niet in aanmerking voor subsidie!

Bij COACHINGENT zijn het steeds all-in prijzen. Dat wil zeggen dat de catering en het cursusmateriaal altijd vervat zitten in de totaalprijs (projectprijs) en dus ook subsidieerbaar is.  

 

Voorbeeld (met 40 % subsidie)

U kiest een COACHINGENT training: bijvoorbeeld: ‘Verbindende Communicatie’. De prijs bedraagt 152 euro (opleidingskosten + cateringkosten) + 33.6 euro BTW.

Totaalkost: 152 euro + 31.92 euro BTW = 183.92 euro (incl BTW)

U kunt enkel subsidie aanvragen voor de opleiding en NIET voor de btw. U vraagt dus 152 euro als projectbedrag aan.  Van die 152 euro betaalt kmo-portefeuille u een subsidie van 60.8 euro
Uiteindelijk bedraagt uw eigen aandeel dus € 91.2 euro (opleidingskost, inclusief ook de catering) + € 31.92 euro BTW.

91.2 euro betaalt u via het KMOP online-platform ( de overheid legt de rest van het projectbedrag bij) en de 31.92 euro aan BTW betaalt u rechtstreeks op het rekeningnummer van COACHINGENT. 

 

10-stappenplan om je kmo-portefeuille aan te vragen:

1.     Het is belangrijk je eerst in te schrijven voor een training of eerst een offerte te hebben getekend voor een (in-company) training. 

2.     Ongeveer en maand voor de training ontvang je een factuur met het totaalbedrag.

3.     Bent u nieuwe gebruiker van de kmo-portefeuille? Registreer u dan eerst op de site www.vlaio.be

4.     Bij uw eerste aanvraag wordt ingesteld of u als kleine of middelgrote kmo gebruik maakt van de subsidies (op basis van uw NACE-code en na controle bij de KBO). U moet het erkenninsnummer van COACHINGENT invoeren, dat is: DV.O229162 Let op: DV.O is géén nul, maar een O van peiler de 'Opleidingen'.

5.     Je gaat verder met de online applicatie en doet een subsidieaanvraag via de KMOP. Let op: het projectbedrag is steeds de totale kost van de training (zonder de BTW), maar wel incluis daglunch. Voorbeeld: De projectprijs van een ‘Bootcamp voor Starters’ is dus 196 euro. 

6.     Je stort je eigen bijdrage op de KMOP. (Bijvoorbeeld 196 euro – 40% = 117.6 euro; dat is je eigen aandeel)

7.     Agentschap Innoveren & Ondernemen stort je subsidie (het resterende bedrag) ook op je persoonlijke online portefeuille.

8.     Je krijgt een bevestiging per mail en geeft online de opdracht via jouw KMOP om de rekening te betalen aan COACHINGENT, zijnde in dit voorbeeld, 196 euro.

9.     Daarnaast betaal je (bij voorkeur op de dezelfde dag) apart aan COACHINGENT de BTW-kost (zijnde in dit voorbeeld 41.16 euro) via het algemene COACHINGENT-account: BE08 3770 4464 6713. Je vermeld daar het volgende: BTW van (vermelding van de training, de datum en je naam of naam van het bedrijf) of de gestructureerde code van de factuur die je hebt ontvangen.

10.  Laat op het KMOP platform ook wat sterretjes achter. We worden blij van een goede ranking.

 

Extra info en demofilmpje kan je vinden op de site van vlaio.

Je kan hier een bundel downloaden met een visueel stappenplan. 

Voor meer info, bel naar 1700, het gratis nummer van de Vlaamse Overheid of mail naar kmoportefeuille@vlaanderen.be. Alle informatie vindt u ook op deze site: www.kmo-portefeuille.be

Erkenningsnummer van COACHINGENT als dienstverlener is: DV.O229162

Voor andere vragen of info kan u ook steeds terecht bij Mattias Demol

mattias@coachingent.be

0498 10 70 73